BlackBerry lanceert sociaal netwerk BBM Channels in bèta

BlackBerry lanceert sociaal netwerk BBM Channels in bèta

BlackBerry Messenger is momenteel de enige bron van goed nieuws voor het Canadese bedrijf. Om deze reden breidt BlackBerry hun eigen WhatsApp-versie uit en lanceert BlackBerry Messenger Channels in de bèta-fase. BBM Channels is een sociaal netwerk dat volledig aansluit op de chat-applicatie.

De update voor BBM is vergelijkbaar met een Twitter-variant die je op persoonlijke voorkeuren in kan stellen. Gebruikers creëren kanalen en delen deze met andere gebruikers of met het publiek. Updates bestaan uit maximaal 400 karakters en je schrijft je via het netwerk in voor bepaalde kanalen. Bij een public channel is het mogelijk berichten uit te schakelen van deelnemers die niet bevriend zijn.

Op dit moment is BBM Channels enkel beschikbaar voor BlackBerry gebruikers, maar de app wordt ook verwacht voor iOS en Android. Onlangs presenteerde BlackBerry het enorm succesvolle BBM voor Android en iOS. Deze lancering leverde het bedrijf recordaantallen in de eerste uren.

BBM Channels lijkt niet veel toe te voegen aan de andere, reeds bestaande sociale netwerken. Verwacht wordt dan ook dat de applicatie in eerste instantie enkel aanslaat in landen waar BBM goed geïntegreerd is, zoals India. Mocht het netwerk wel aanslaan, dan zou BBM Channels een manier zijn om het geplaagde bedrijf nieuw leven in te blazen.


Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over BlackBerry Messenger!


Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps

Shades of Blue Serie TV Streaming Download | Product life cycle | Mathématiques en économie-gestion