WhatsApp Tutorial: zo omzeil je de blauwe vinkjes

WhatsApp Tutorial: zo omzeil je de blauwe vinkjes

WhatsApp heeft sinds kort een nieuw icoontje: het dubbele blauwe vinkje. Hiermee laat WhatsApp zien of de ontvanger jouw bericht al gelezen heeft. Handig? Of toch niet? In deze tutorial leggen we je uit hoe je de blauwe vinkjes omzeilt.

Volgens een bron in WhatsApp werkt de messaging-dienst op dit moment aan een functie om de blauwe vinkjes uit te zetten, maar is het niet duidelijk wanneer die functie wordt uitgerold. Voor het zover is, zorg je er met met een simpele truc voor dat je een bericht leest zonder dat je vriend of vriendin twee blauwe vinkjes ontvangt.

Geen smoesjes meer

Veel WhatsApp-gebruikers hebben het excuus ‘Sorry ik heb je bericht nog niet gezien’ vast wel eens gehoord. Een bericht van je baas op zondag, een ex die je alsmaar berichten blijft sturen: het komt af en toe van pas dat je WhatsApp-contact niet weet of je het bericht hebt gelezen.

Kortom; met de komst van de blauwe vinkjes is het moeilijker geworden om je te verstoppen voor je contacten. Er is gelukkig één oplossing die je kan helpen: de vliegtuigmodus van je smartphone. We leggen je uit hoe het werkt:

1. Heb je een belangrijk bericht ontvangen dat gevoelig ligt en waar je niet meteen op wilt reageren? Bekijk dan (de eerste woorden van) het bericht in je notificatiescherm en open het gesprek nog niet. Voordat je WhatsApp opent, is het zaak om eerst de vliegtuigmodus in te schakelen.

2. Zodra je alle netwerkverbindingen hebt uitgeschakeld, open je WhatsApp en de bijbehorende conversatie. Nu kun je eindelijk het beruchte bericht lezen, of dat nu een tekstbericht, afbeelding, geluidsopname, contact of locatie is.

3. Nadat je het bericht hebt gelezen, verlaat je WhatsApp en schakel je de vliegtuigmodus weer uit. Je contact krijgt nu een grijs dubbel vinkje (geen blauw vinkje) te zien om aan te geven dat het bericht is aangekomen. Zelfs als je nu terugkeert naar het bericht blijven de blauwe vinkjes weg. Klaar is kees.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps

Ao No Exorcist | Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 | Read More ...