Diaspora

Diaspora

Sociaal netwerk met respect voor privacy

VOOR

  • Jij bepaalt wat zichtbaar is
  • Je gegevens zijn veilig

TEGEN

  • Klein netwerk
  • Geen applicaties en games

Goed
7

Diaspora is een sociaal netwerk waarmee je in contact blijft met je vrienden. Je wisselt bijvoorbeeld berichten, foto's en video's met elkaar uit. Voortaan mis je dus geen enkele activiteit meer van je maatjes.

Het grootste sociale netwerk is Facebook, met miljoenen leden. Deze site krijgt echter constant kritiek omdat de privacy-instellingen niet zouden deugen. Gegevens worden aan derden uitgespeeld; je moet dus oppassen wat je er wel en niet op zet.

Dit (en dit alleen) is de reden dat Diaspora in het leven is geroepen. Het biedt een alternatief waar jij bepaalt welke inhoud zichtbaar is en voor wie. Verder hanteert het dezelfde techniek als Facebook, dus dezelfde spelletjes, 'nieuwsmuren' en chatservices zijn mogelijk op Diaspora. Tevens verbind je jouw Diaspora-account eenvoudig met Facebook en Twitter.

Dat de mogelijkheden technisch gezien gelijk zijn aan de sociale gigant betekent niet dat Diaspora daadwerkelijk hetzelfde biedt. Spelletjes, persoonlijke berichten of andere applicaties zijn er dan ook (nog) niet. Daarnaast telt Diaspora aanzienlijk minder leden, dus de kans dat je al jouw vrienden daar vindt is gering.

Diaspora is een sociaal netwerk dat het private karakter van jouw persoonlijke gegevens respecteert. Het is echter klein en karig, dus of het de strijd met Facebook zal winnen is maar de vraag.

Meeste downloads Sociaal netwerken voor web-apps

Meer
Diaspora

Naar de site

Diaspora

Beoordelingen about Diaspora

Promotie×
P.I.M.P. | eXtraction | Imagine Dragons