Stardoll

Stardoll

Ontwerp je eigen fotomodel en deel haar met de wereld

VOOR

  • Veel accessoires
  • Deel je creatie
  • Eenvoudig in gebruik

TEGEN

  • Erg tijdrovend
  • Stigmatiseert uiterlijk

Gemiddeld
6

Stardoll is een digitale make-up pop. Je geeft haar naar wens een mooie 'look' en richt zelfs haar huis in. Wanneer je eenmaal gesetteld bent, doe je mee aan catwalkcompetities en strijd je voor een baantje als cover girl in dit grote 'sociale netwerk voor grote barbiepoppen'.

Let wel, deze webapplicatie richt zich voornamelijk op meisjes tussen de 9 en 17 jaar. Er zitten wel mannelijke poppen in Stardoll maar het gros van de beschikbare items zijn toch voor meisjes. Registreren is gratis, maar neem je een betaalde 'Superstar'-account dan heb je meer accessoires om uit te kiezen. Zo heb je voor elke dag van het jaar een nieuwe jurk en leuke schoentjes. Met de stardollars (die je verdient in competities) koop je kleding of meubels voor je huisje.

Stardoll wekt de indruk het vrouwbeeld van de jaren '50 weer leven in te willen blazen. Het stigmatiseert het belang van het uiterlijk van een vrouw. Zo heb je bij lichaamsbouw slechts de keuze tussen mager en broodmager (zie de schermafbeeldingen waar we de meest voluptueuze kenmerken hebben gekozen). Ook richt Stardoll zich wel heel erg op consumeren; shop till you drop. Dit zijn punten waar een ouder rekening mee dient te houden.

Stardoll is een digitale vervanging voor de Barbiepop. Je past je Stardoll naar wens aan en geeft haar leuke kleding waarmee je participeert in competities. Daarmee is Stardoll hét sociale netwerk voor tienermeisjes. Maar let wel, het echte leven heeft meer te bieden dan deze opmaakshow!

Meeste downloads Sociaal netwerken voor web-apps

Meer
Stardoll

Naar de site

Stardoll

Beoordelingen about Stardoll

Promotie×
Все сериалы | ef: A Tale of Melodies | Basic German Vocabulary Beginner